За да виждате този флаш Ви е нужен
Adobe Flash Player версия 8 или по-висока!

Get Adobe Flash playerДелегация на Енергийния регулаторен орган на Румъния пристига на работно посещение у нас по покана на КЕВР

16.02.2016 г.

Подписване на Споразумение за двустранно сътрудничество и обмяна на добри практики в области на регулаторната дейност, са основните акценти на предстоящото на 17 февруари 2016 г. работно посещение на делегация на Енергийния регулаторен орган на Румъния /АНРЕ/. Визитата е по покана на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Румънската делегация ще бъде водена от президента на АНРЕ Никулае Хаврилет като в състава й са включени ръководители на генералните дирекции "Електроенергиен пазар", "Ефективност на производството, преноса, разпределението и снабдяването", "Газов пазар, регулирани цени и тарифи".

Официалното подписване на Споразумението за сътрудничество между регулаторните органи на България и Румъния ще бъде в 10.30 ч., след което ще бъдат дискутирани актуални въпроси от двустранен интерес – функциониране на електрическия и на газовия пазар, свързаност на пазарите, уязвими потребители. В дискусиите са поканени да участват представители на Българската независима енергийна борса, компании от електроенергийния сектор и др.