За да виждате този флаш Ви е нужен
Adobe Flash Player версия 8 или по-висока!

Get Adobe Flash playerПредседателят на КЕВР доц. Иван Иванов участва в официалното откриване на модернизираната компресорна станция "Ихтиман"

13.10.2015 г.

Председателят на КЕВР доц. Иван Иванов бе сред официалните гости на церемонията за въвеждане в експлоатация на реконструираната компресорна станция „Ихтиман“. Модернизацията на компресорната станция е на стойност 34 млн. лв. и включва разширение на наличната площадка и инсталиране и въвеждане в експлоатация на нов газотурбинен компресорен агрегат. В изпълнението на проекта, освен български фирми, участва и американската компания Solar Turbines, която е производител и доставчик на нискоемисионните газотурбокомпресорни агрегати. Станцията е изцяло съобразена с всички сертификати, стандарти за безопасност и критерии за висока енергийна ефективност на ЕС.

Компресорната станция „Ихтиман“ е част от трасето на преминаващия през България газопровод за Гърция и Македония. Реконструкцията й е етап от цялостния проект на обща стойност 104 милиона евро за модернизация и рехабилитация на съществуващата газопреносна мрежа в България за транзитиране на природен газ.Галерия